Erpisti tutkii - Pilvi-ERPin päivittyminen

Ihastuttaako vai vihastuttaako puhelimen ohjelmapäivitys tai tutun sovelluksen muuttuneet ominaisuudet? Odotatko kuumeisesti jotakin tiettyä toiminnallisuutta johonkin päivittäin käyttämääsi ohjelmaan? Tuntuuko, että tutun lähikaupan kahvihylly ei ole enää entisessä paikassaan? Vain muutos on pysyvää, sanotaan.

Business Central ja päivitykset

Pilvipohjainen Microsoft Dynamics 365 Business Central päivittyy kerran kuukaudessa automaattisesti aina uusimpaan versioon. Tuorein versio pitää sisällään uusia ominaisuuksia sekä parannuksia ja virheenkorjauksia edellisiin versioihin. Ihan samaan tapaan kuin Office tai Outlook.

Kaksi kertaa vuodessa Microsoft julkaisee Business Centraliin ja muihin Dynamics-tuotteisiin isommat päivityspaketit, ns. Wave 1:n ja Wave 2:n (suomeksi julkaisuaalto 1. ja 2). Nämä muutokset ovat isompia ja pitävät sisällään merkittäviä uusia ominaisuuksia. Kuukausittaiset päivityspaketit pitävät sisällään julkaisuaallon pakettien lisäominaisuuksia ja pieniä hotfixejä.

Päivitysten sisältö

Microsoft julkaisee sivuillaan tiedot julkaisuaaltojen ja päivityspakettien sisällöstä. Tässä esimerkkinä käytetään 2022 Wave 2:n sisältöjä:

Julkaisuaaltojen sisältö: Dynamics 365 Business Centralin vuoden 2022 2. julkaisuaallon yleiskatsaus

Uudet ja suunnitellut ominaisuudet: Dynamics 365 Business Centralin uudet ja suunnitellut toiminnot vuoden 2022 2. julkaisuaallossa

Ylläpidämme tukiporttaalissamme listausta aikaisempien Microsoftin julkaisemien versioiden muutoshistoriasta.

Kannattaa ottaa sivut seurantaan ja käydä myös itse tarkistamassa, mikäli jotakin vaikuttaa muuttuneen ja paljon uusimman version myötä.

Mitä me täällä Navakassa sitten teemme, jotta jokainen uusi versio ja päivitys olisi mahdollisimman miellyttävä kokemus?

Navakassa meidän erpistien tehtävänä on pitää oma osaamisemme ajan tasalla mutta samalla myös kertoa asiakkaillemme tulevista muutoksista ja niiden sisällöistä. Pilvipohjaisen Business Centralin käyttäjinä asiakkaillamme on aina käytössä uusin versio.

Ylläpitoasiakkaidemme palveluun kuuluu, että tehtävänämme on pitää asiakkaiden ympäristöissä olevat Navakan lisäosat ja asiakaskohtaiset muutokset yhteensopivina uusiin Microsoftin julkaisemiin ominaisuuksiin nähden. Saamme tiedon tulevasta päivityksestä parisen viikkoa ennen suunniteltua julkaisuajankohtaa. Asiakasympäristöille on määritelty päivitysikkuna ja oletettu päivityspäivä, jonka jälkeen uusi versio on asiakkaalla käytettävissä. Päivitysaika on työajan ulkopuolella.

Puolivuosittain julkaistavista Wave-pakettien sisällöstä kerromme erillisellä blogitekstillä, uutiskirjeellä ja muissa tiedotuskanavissa. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta testata julkaisuaaltojen suuremmat päivityspaketit etukäteen Sandbox-ympäristössä. Mikäli haluat näin tehdä, olethan yhteydessä Navakan tukeen tuki@navakka.com tai omaan yhteyshenkilöösi Navakassa. Yhtälailla yhteyksissä voi olla mihin tahansa päivityksiin liittyvässä kysymyksessä.

BC:stä parempi päivitys kerrallaan

Pyrimme rakentamaan yhdessä Microsoftin ja muiden kumppaneidemme kanssa liiketoiminta-alustasi edelläkävijää. Microsoftille voi ja kannattaa antaa palautetta. On mahdollista, että joskus toiveestasi tulee osa Business Centralin perustoimintoja. Myös me otamme risut ja ruusut vastaan.

Ollaan yhteyksissä