Erpisti tutkii - 2022 Wave 2 - Mitä uutta seuraavaksi Business Centraliin?

Business Centralin vuoden 2022 toisen isomman  päivityksen, tutummin Wave 2:n, uutuudet ovat jo pian käytettävissämme. Uudet toiminnallisuudet ovat pitkälti käyttäjien toivomia uudistuksia ja parannuksia.

Käydään nyt läpi muutamat muutokset, mikä käyttäjän näkökulmasta sai erpistin odottamaan Wave 2-päivitystä.

 

Yrityksen vaihtaminen

Ylös sovelluspalkkiin päivityksen myötä lukittuu tieto yrityksestä, missä työskentelet. Käyttäjä pysyy paremmin kartalla, missä yrityksessä on työskentelemässä.

Painamalla yrityksen nimestä pääset vaihtamaan toiseen yritykseen, johon sinulla on oikeudet.

Näin pystyt välilehtiä monistamalla esim. helposti vertailemaan kahden eri yrityksen tietoja ja siirtymään yrityksestä toiseen.

Raporttimallien termistö muuttuu, kopiointi helpottuu

Kp-raporttimallien nimi vaihtuu päivityksessä Talousraportoinniksi. Tämä on ollut talouden ammattilaisten toiveena jo pitkään muuttaa Business Centralin termejä ymmärrettävempään muotoon.

Aiemmin KP-raporttimalleina tunnettuja objekteja kutsutaan jatkossa rivimääritelmiksi, joihin voi edelleen määrittää oletusarvoisen sarakeasettelun ja analyysinäkymän: Sarakeasettelut muuttuvat sarakemääritelmiksi.

Sekä rivi- että sarakemäärityksiä voidaan muokata erillään talousraporteista. Sarakemääritykset voidaan kopioida, mikä helpottaa sarakemääritysten varianttien tekemistä.

Raportin suorittaminen taustalla

Käyttöä sujuvoittamaan on tehty raportin suorittaminen taustalla.  Jos käyttäjä haluaa jatkossa suorittaa raportin taustalla ja jatkaa työskentelyä ohjelmassa, voi hän lähettää raportin suoraan Saapuneet raportit-kansioon ja käydä katsomassa raporttia myöhemmin sen valmistuttua.  Näin ohjelman käyttäminen isoakin raporttia työstettäessä on mahdollinen.

Intrastat

Intrastat uudistuu, niin, että jatkossa historiatietoja pystytään selailemaan.  Tätä ominaisuutta on paljon toivottu.  Ratkaisu on toteutettu lisäämällä raportille eri tiloja, joiden avulla tietoihin pystytään palaamaan.  Intrastat-toimintoa pystyy käyttämään sekä osto- että myyntiasiakirjoissa.

Uuden käyttäjän tukemista ja näkymän muotoilua

Uutta käyttäjää tuetaan ja vanhoja muistutetaan lisätyillä työkaluvihjeillä.  Työkaluvihjeiden tekstejä on paranneltu ja lisätty uusiin kenttiin.  Parannuksella pyritään helpottamaan Business Centralin käytön opettelua.

Käyttäjä pääsee päivityksen myötä muotoilemaan näkymäänsä rattaan takaa valittavalla ”Muotoile”-valikolla.  Tämä valikko tuo Mukauta-valikkoa enemmän mahdollisuuksia mukauttaa näkymää rooleille esim. eri laitteilla sopivaksi.

Huom muistathan, että mobiilikäyttäjänä käytettävät toiminnot ovat kevyempiä.  Kaikkia toimintoja ei voida mobiilina käyttää.

Tuki liitteille

Power Automate -työkulku tai Power Apps tukee liitetiedon lisäämistä asiakirjoille. Liitteiden lisääminen voi tapahtua esimerkiksi sovelluksen kautta, jonka avulla työntekijät ottavat kuvia varastosta ja lataavat ne Business Centraliin. Tai automaattisen työkulun kautta, joka luo myyntitilauksen sähköpostina vastaanotetusta liitteestä, joka on käsitelty ja linkitetty PDF-asiakirjana Business Centralin tilaustenkäsittelyyn.

 

Ympäristön vahinkopoiston palautus

Järjestelmävalvoja pystyy jatkossa palauttamaan 7 päivän sisällä epähuomiossa poistetun ympäristön.  Aiemmissa versioissa tämä edellyttää kiireellistä apua Microsoftilta, joten päivitys tuo mukanaan rauhaa vahinkotilanteisiin.

Vinkkejä vanhemmista päivityksistä

Nostona vinkki jo edellisissä päivityksissä tulleesta ominaisuudesta, jossa voidaan jakaa esim. tuotekortti-sivusto työkaverille tarkasteluun Teamsissä, lähtemättä BC:stä.

Jako-painikkeen takaa löytyy Jaa Teamsissä-toiminto, johon voi määrittää vastaanottajan ja kertoa terveiset.

Jako-painikkeen takaa löytyvät myös Excel-avaus ja -muokkaus.

Lisäksi, olettehan vilkaissut videon Outlookin ja Business Centralin linkitykseen ja sen hyötyihin liittyen?

Jokainen käyttäjä kehittäjänä

Vuoden 2022 Wave 2 julkaisuaallon päivitykset perustuvat käyttäjien antamiin suosituimpiin parannuspyyntöihin.

Käyttäjäkunnan kannattaakin aktiivisesti pyörähtää osoitteessa https://aka.ms/bcideas ja antaa äänensä jo olemassa olevalle kehitysehdotukselle tai kertoa oma kehitysajatus.

Tarkempaa tietoa kaikista Wave 2:sen mukanaan tuomista uudistuksista Microsoftin sivuilta.

Haluaisitko lisätietoa?