Asiakastarina Otoplug

Vanhasta uuteen ERP-järjestelmään ketteränä käyttöönottona

Sairaalavälineiden maahantuontiin, myyntiin ja käyttökoulutukseen erikoistunut Otoplug Oy kasvoi ulos aiemmasta toiminnanohjausjärjestelmästään. Navakan Business Centralin valmiista komponenteista valittiin yhdessä juuri Otoplugille tarpeelliset toiminnallisuudet.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien tuotteisiin erikoistuneen Otoplugin perusti kaksi korvalääkäriä vuonna 1983. Noista ajoista Otoplug on kasvanut hieman alle kymmenen työntekijän yritykseksi, ja kasvun polulla ollaan edelleen. Kasvun myötä myös aiempi ERP-järjestelmä osoittautui liian suppeaksi. 

Otoplugin toimitusjohtaja Kerkko Penttilä kuvailee tarpeita toiminnanohjausratkaisun vaihdoksen taustalla: 

”Halusimme pilvipohjaisen järjestelmän, jossa on verkkokauppaintegraatio. Meiltä puuttui myös maksuliikenteen kokonaisvaltainen hallinta. Lisäksi tuotteiden jäljitettävyys ja seuranta oli aiemmin omana järjestelmänään. Aiempi ERP ei myöskään sisältänyt varastokirjanpitoa, eivätkä toimittajarekisterit riittäneet noin 60 eri toimittajallemme.”

TOP 3 - Parasta Navakalla

  1. Joustava ja asiakaslähtöinen. Kuunnellaan asiakkaan toiveita ja tehdään yrityskohtaisten tarpeiden mukaisia omia integraatioita.

  2. Helposti lähestyttävä. Välitön ja helppo yhteys, ilman ison talon kankeutta.

  3. Kustannustehokas.

Lue muokattavista lisäarvoratkaisuista

Miksi Navakka?

Otoplug teetätti alkuvuodesta 2021 toiminnanohjausjärjestelmästään kilpailutuksen, jossa oli tarkka vaatimusmäärittely. Loppumetreille asti kilpaili kolme tarjoajaa, joista yhden järjestelmä pohjautui Navakan tavoin Microsoft Dynamics 365 Business Centraliin. Paikallisena, pienenä ja joustavana toimijana Navakka voitti kilpailutuksen. 

Navakan järjestelmän valmiita toiminnallisuuksia hyödyntämällä käyttöönotto onnistui suhteellisen nopeasti ja uuteen järjestelmään siirryttiin lokakuussa 2021.

Järjestelmän hyödyt

Business Centralin ansiosta Otoplugilla pystytään esimerkiksi seuraamaan tuotteita yhdessä järjestelmässä aina sairaalan ovelle asti, eikä toimittajarekistereiden määrälle ei ole ylärajaa. Business Centralissa hoituvat sekä ostotilaukset että ostolaskujen käsittely, ja pankkiyhteydet ovat mukana BankPro-integraation avulla. 

Ulkopaikkakunnilla työskentelevät otoplugilaiset edustajat ovat kiitelleet, että selaimella käytettävällä pilvipohjaisella järjestelmällä seurantaa pystyy tekemään reaaliaikaisesti myös kotitoimistolta. Integraation ansiosta myös ulkopuolinen tilitoimisto pääsee suoraan järjestelmään tekemään kirjanpitoa.

”Uusi järjestelmä on tehostanut päivittäistä liiketoimintaa ja parantanut kustannustehokkuutta. Asiakkaan suuntaan raportointi on myös helpottunut”, Penttilä tiivistää hyötyjä.

Sitoutunutta kehitystyötä tulevaisuudessakin

Siirtymävaihe ei ole vielä täysin päättynyt näin syksyllä 2022, vaan järjestelmää kehitetään sitoutuneesti. Esimerkiksi verkkokauppaintegraatio on tulossa lähiaikoina. Penttilä kiittelee, että projektin alun ajoittaisista kasvukivuista huolimatta Navakka on onnistunut kehittämään ketteryyttään edelleen.

”Siirtymävaihe oli erittäin työllistävä ja raskaskin, mutta vähitellen edut ja hyödyt ovat alkaneet näkyä. Vanhaan ei ole enää kaipuuta. Mitä suhteellisen pienenä toimijana Otoplugilla on opittu, niin näin isoihin muutoksiin ei kannata suhtautua liian kevyesti. Jos talon sisältä ei löydy siirtymävaiheelle vihkiytynyttä tekijää, kannattaa turvautua konsulttiapuun. Neuvoisin myös, ettei kaikkia toiminnallisuuksia kannata ottaa käyttöön samalla kertaa, vaan paloittain kuten meillä”, Penttilä kuvailee järjestelmänvaihdoksen oppeja. 

Tulevaisuuden suhteen Otoplugilla ollaan uuteen järjestelmään tyytyväisiä:

”Riittävän iso ja monipuolinen järjestelmä luo mahdollisuuksia tulevaisuuden suhteen. Maailmanlaajuinen järjestelmä kasvaa varmasti meidän mukanamme ja kaikkiin tarpeisiin löytyy jollain integraatiolla ratkaisu”, Penttilä summaa.

Tutustu asiakkaamme tarjontaan: otoplug.fi/

 

Kirjoittaja:
Mirva Perkiö
Markkinointitoimisto Creative Crue

Kiinnostuitko?

Voimme navakoida liiketoimintajärjestelmät alasta riippumatta toimivaksi kokonaisuudeksi, joka huomioi joustavasti myös ainutlaatuiset tarpeet.

Ota yhteyttä