Asiakastarina Leipomo Primula

Business Central oli paras valinta leipomon tarpeisiin

Järvenpääläinen Leipomo Primula Oy arvioi Microsoftin Business Centralin itselleen sopivimmaksi toiminnanohjausjärjestelmäksi, kun vanhasta tekstipohjaisesta ERPistä oli aika luopua.

Tarve ERPin eli toiminnanohjausjärjestelmän uudistamiselle oli varsin ilmeinen, kun Jyrki Normaja aloitti työnsä Leipomo Primula Oy:n liiketoiminnan kehityspäällikkönä elokuussa 2019.

Tuolloin Primulalla oli käytössään eräs tekstipohjainen ERP, jossa oli Windows 7:n ylläpidon päättymiseen liittyviä ongelmia.

”Oli selvää, että joko vanhaan järjestelmään pitää tehdä paljon muutoksia niin raudan kuin ohjelmistonkin puolella tai sitten katsoa kokonaan uudelta pohjalta, millä muulla tavalla ERP-maailman voisi järjestää”, Normaja kertoo.

Hän muistelee, että tarjouskierroksella uudelle ERPille oli neljä varteenotettavaa toimittajaa. Primula valitsi niistä Navakan muun muassa siksi, että muita Business Centralin toimittajia ei tarjouskierroksella ollut.

”Pidimme Business Centralia parhaana ja kustannustehokkaimpana vaihtoehtona meidän toimintaamme”, Normaja perustelee.

Seuraava päivitys tarkentaa kulutuskirjauksia

Vuodenvaihteen 2019–2020 tienoilla Primula otti haltuun uuden ERPin tietyt perusominaisuudet. Pakettiin kuului tässä vaiheessa muun muassa myynti, laskutus, reskontra ja kirjanpito.

”Samaan aikaan aloimme kirjata järjestelmään myös ostotilaukset ja otimme käyttöön automaattisen laskuntarkastuksen. Mikäli saapuva lasku täsmää ostotilaukseen, se hyväksytään automaattisesti ilman manuaalista tarkastuskierrosta.”

Marraskuussa 2020 Primula sai valmiiksi uuden pakkasvarastonsa. Tämä muutti toimintamallia siten, että nyt leipomo alkoi toimittaa tavaraa suoraan asiakkailleen, ilman aiemmin käytettyjä välikäsiä. Tämä vaati tiettyjä Navakan kanssa tehtäviä päivityksiä Business Centraliin.

Päivitystarpeita ja -suunnitelmia on edelleen.

”Siinä kohtaa, kun tavara valmistuu, teemme kulutuskirjaukset oletusreseptiikan mukaisesti. Eli jos teemme tuhat leipää, kirjaamme jauhoja, hiivaa ja muita raaka-aineita järjestelmään sen verran kuin tuhat leipää vaatii reseptin mukaan. Mutta jos leipiä valmistuukin näillä raaka-aineilla vain 600, koska linja pysähtyi ja ne 400 leipää paloivat, tämä tieto ei vielä järjestelmään kirjaudu.”

Vuoden 2021 aikana Primulan ERPiä on tarkoitus päivittää siten, että sinne saadaan tarkemmat, todellista tuotantoa ja siihen vaadittuja raaka-aineita vastaavat kulutuskirjaukset.

Tutustu asiakkaamme tarjontaan www.primula.fi

Kirjoittaja:
Jaakko Kilpeläinen
Markkinointi- ja viestintätoimisto Näkyy ja Kuuluu

Kiinnostuitko?

Voimme navakoida liiketoimintajärjestelmät alasta riippumatta toimivaksi kokonaisuudeksi, joka huomioi joustavasti myös ainutlaatuiset tarpeet.

Ota yhteyttä