Nuorena asiantuntijana Navakassa

Navakassa on aloittanut tänä vuonna kaksi uutta nuorta #erpistiä. Venla aloitti Navakassa tammikuun alussa ja joitakin viikkoja myöhemmin myös Susanna liittyi Navakan tiimiin. Heitä molempia yhdistää sama koulutustausta: Susanna on valmistunut viime vuonna Tampereen Yliopistosta Tietojohtamiselta diplomi-insinööriksi ja Venla opiskelee viimeistä vuottaan samassa koulutusohjelmassa. Seuraavaksi Susanna ja Venla kertovat työstään ja kokemuksistaan Navakassa nuoren asiantuntijan silmin.

Kevät ja ensimmäiset kuukaudet Navakassa ovat kuluneet vauhdilla. Pääasiallisesti asiakasprojektit pyörivät Microsoftin pilvipohjaisen toiminnanohjausjärjestelmän Business Centralin ympärillä: toteutamme käyttöönottoprojekteja, konsultointia ja käytön tukea sekä tarjoamme muita lisäpalveluita sekä -ratkaisuja liiketoiminnan tueksi. Me molemmat toimimme konsultteina Navakassa ja olemme päässeet tekemään jo alusta alkaen hyvin laajasti erilaisia tehtäviä eri toimialojen parissa. Päivät koostuvat esimerkiksi asiakaspalavereista, raportoinnin kehittämisestä, järjestelmäkehityksestä, asiakkaan käytön tukemisesta sekä erilaisista projektitehtävistä. Päivittäin pääsee olemaan yhteydessä ja tekemään yhteistyötä niin asiakkaan edustajien kuin Navakan tiimikavereiden kanssa.

Pienessä kasvavassa yrityksessä pääsee tekemään monenlaista ja Business Central konsultoinnin ohella olemme kumpikin päässeet oppimaan ja käyttämään myös muita Microsoftin järjestelmiä. Susanna on tehnyt Power BI:ta hyödyntäen asiakkaille erilaisia raportteja, kuten talouden ja varaston seurantaan tarkoitettuja raporttikokonaisuuksia. Venla taas on luonut asiakkaille Power Apps –sovelluksia, joiden avulla voidaan tukea sekä helpottaa asiakkaiden liiketoimintaprosesseja. ERP:n ja näiden yhdistäminen on tuonut lisää monipuolisuutta päiviin. Töiden ohessa Venla kirjoittaa myös diplomityötään Navakalle. ”On hienoa, että sain myös mahdollisuuden kirjoittaa diplomityöni Navakalle mielenkiintoisesta aiheesta ja suorittaa näin opinnot töiden ohella loppuun.”

Meidät on jopa positiivisesti yllättänyt se, kuinka jo ihan alusta alkaen olemme päässeet mukaan oikeisiin asiakasprojekteihin tekemään ja oppimaan uutta. Projektien aikana oppii myös paljon asiakkailta ja saa tietoa uusista toimialoista. Oppimisen tahti on todellakin ollut vauhdikasta ja oma-aloitteisuus sekä tiedonhakutaidot korostuvat päivittäin työssämme. Se, että koskaan ei ole yhtä samanlaista työpäivää tekeekin tästä työstä mielekästä ja mielenkiintoista. On ollut hieno myös huomata, että Navakassa kannustetaan työntekijöiden oppimiseen. Jos esimerkiksi jokin tietty teknologia kiinnostaa, niin siihen saa mieluusti perehtyä. IT-alan konsulttina erityisen mielenkiintoista onkin juuri jatkuva uuden oppiminen ja itsensä kouluttaminen, ja itseään pääsee haastamaan päivittäin. Navakassa on myös loistava työilmapiiri ja vaikka me olemme nuoria ja vasta uramme alussa meidät koetaan ihan yhtä yhdenvertaisina työporukassamme, mikä on tärkeää. Myös asiakkaiden suunnalta vastaanotto on ollut luottavaista ja usko myös meidän nuorten asiantuntijuuteen on ollut heti läsnä.

Kuluneet kuukaudet Navakassa ovat opettaneet paljon ja olemme päässeet jo nyt moniin mielenkiintoisiin projekteihin mukaan. On ollut mukavaa, kun meitä on ollut kaksi uutta yhdessä oppimassa ja kehittymässä tähän rooliin. Tulevana syksynä luvassa on lisää kaikenlaista mielenkiintoista ja oppiminen jatkuu!

Olisiko sinusta #erpistiksi? Katso avoimet paikkamme. Olemme aina kiinnostuneita erilaisista osaajista.

Avoimet työpaikat