Konkari-erpisti JP: “Navakalla pääsee tekemään laajasti.”

Kun on hankkinut IT-palvelualalla laajan vuosikymmenten kokemuksen, kuten JP eli Juha-Pekka Nieminen, konsultin työnkuvan laajuus on vain itsestä kiinni. Navakan konsulteilla – eikä hierarkiattomassa yrityksessä oikein muillakaan – ei ole tiukkoja vastuualueita tai lokeroita. 

Monipuolisen kokemuksensa ansiosta JP tietää miten prosessit toimivat eri yrityksissä. Monenlaisissa IT-järjestelmien määrittelyissä muhinut ammattilainen on omien sanojensa mukaan käynyt konsulttina yli 200 yrityksessä.

Konsultin monipuolisessa työssä pääsen vaikuttamaan projekteihin ja samalla asiakkaan prosesseihin. Koodausta en enää tee, mutta kaikkea muuta oikeastaan. Olen esimerkiksi mukana määrittelyissä ja käyttöönotoissa. Asiakkaan tarpeista lähdetään tiimissä keskustelemaan, kuka hoitaa, tutkii ja tekee mitäkin. Siitä juuri Navakalla tykkään, että voin hoitaa asioita laajasti alusta loppuun asti”, JP kuvailee. 

Paluu ”juurille”

Alalla vuonna 1988 startannut JP kuvailee, kuinka kokee Navakalla palanneensa juurilleen: 

“Pidän navakkalaisesta mentaliteetistä, jossa saan tehdä tosi monipuolisesti ja vapain käsin. Samanlaista vapautta koin viimeksi urani toisessa työpaikassa OpusCapitalla, jossa oli tuolloin kymmenkunta työntekijää. Isoissa taloissa tehtävät rajataan tosi pitkälle tiettyyn lokeroon. Pikkufirmassa saa hoitaa asian kokonaan ja sujuvasti ilman, että etenemiseen tulee harmaita kohtia.”

Ennen Navakalla aloittamistaan elokuussa 2020 JP oli pohtinut eläköitymistä tai alan vaihtoa. Navakalla hän innostui jälleen työn tekemisestä. Mieluisa työ sekä viisi vuotta sitten aloitettu pyöräilyharrastus ja sen mukanaan tuoma elämänmuutos toivat virtaa ja halua jatkaa vielä eläkeikää pidemmällekin. 

Vaikuttamismahdollisuudet säilyvät kasvusta huolimatta

JP kertoo olevansa ylpeä jokaisesta navakkalaisesta osaajasta ja siitä, miten Navakalla kasvetaan hallitusti, mennään eteenpäin ja kehitetään omia juttuja, vaikka työntekijäpula alalla on kova. 

“Yksi syy siihen, miksi Navakka kasvaa ja pärjää, on se, että jokainen työntekijä pystyy vaikuttamaan kehittymiseen ja kasvuun. Esimerkiksi maanantaisissa viikkopalavereissa katsotaan yhdessä prosesseja ja tulevia kehitettäviä asioita”, JP korostaa vaikutusmahdollisuuksia.

Pienessä IT-firmassa viihtyminen vaatii kuitenkin tiettyä asennetta ja heittäytymistä.

“Tällaisessa työpaikassa pitää olla ennakkoluuloton, uskaltaa ottaa vastuuta ja tehdä asioita. Koskaan ei jää yksin, silti pienessä firmassa itsenäisyys ja asenne korostuvat. Pitää olla vähän Pelle Peloton, osata tutkia ennakkoluulottomasti, hakea tietoa ja kysyä, jos ei itse pääse eteenpäin”, JP kuvailee ja jatkaa, “ei tämä kaikille sovi, toiset haluavat sen lokeron, mutta minä nautin monipuolisuudesta.”

Osaamistaan voi kasvattaa jatkuvasti

JP kuvailee, kuinka opiskelu alkoi innostaa nuorta miestä työelämässä aivan uudella tavalla. Ensimmäinen työnantaja huomasi oppimishalun ja sitä tuettiin. Tästä tuli eräänlainen käännekohta, joka on kantanut jo lähes 35-vuotiseksi uraksi IT-alalla.

“Uusiin työntekijöihin panostaminen ja työssä oppimiseen kannustaminen ovat tärkeitä arvoja myös Navakalla. Itsekin olen ollut monessa uuden työntekijän perehdytyksessä tukemassa ja välittämässä tietoa. Meillä on ilmapiiri, että aina saa apua ja toisia autetaan. On win-win tilanne, kun vanhemmatkin tekijät innostuvat uusien työntekijöiden imussa”, JP kuvailee yhteishenkeä.

Potentiaalisille kokeneemmille työnhakijoille JP heittää haasteen heittäytyä hieman epämukavuusalueelle, laajentaa osaamista ja saada itsensä haastamisen kautta lisää elämänlaatua.

“Koen, että olen saanut Navakalla mielettömän paljon lisää osaamista. Olen aikaisempien asiakkuuksien ansiosta tosi syvällä varastoinnissa, ostossa ja myynnissä. Navakassa olen entistä monipuolisemmin syventynyt erpistinä tuotannon, kokoonpanon, huollon ja projektien ominaispiirteisiin. Repertuaari on kasvanut huimasti reilussa kahdessa vuodessa, kun olen päässyt uusien toimialojen projekteihin ja oppinut uusia asioita”, JP hehkuttaa.

Navakka on ihmiset

JP:n mukaan Navakan parhaita puolia on tiivis ryhmä, joka on nivoutunut hyvin yhteen erilaisista elämäntilanteista piittaamatta. Hän kokee, että Navakka firmana mahdollistaa puitteet tekemiselle – mutta se, mikä pyörittää toimivaa hommaa ei ole organisaatio, vaan ihmiset. 

Kirjoittaja:
Mirva Perkiö
Markkinointitoimisto Creative Crue

Navakkaan töihin JP:n ja muiden mukavien Erpistien seuraksi?

Tee JP:t ja hae meille töihin. Laita hakemus ja katsotaan yhdessä, millaisen tulevaisuuden Navakka voi tarjota.

Avoimet työpaikat