Erpisti tutkii - Outlookin ja Teamsin hyödyntäminen Business Centralin käytössä

Tiesitkö, että Business Centralin avulla voit hallita vuorovaikutusta asiakkaiden ja toimittajien kanssa suoraan Outlookissa, sekä hakea ja jakaa yhteystietojen ja tietueiden tietoja Teamsissa. Business Centralia ei ole pakko avata, vaan osan päivittäisistä toiminnanohjauksen rutiineista voi tehdä muilla Microsoft 365 -ratkaisuilla.

Miltä kuulostaisi tilauksen tekeminen suoraan Outlookista asiakkaan sähköpostin perusteella? Olisiko hyödyllistä jakaa tietoa suoraan Teamsiin kolleegalle tärkeästä asiasta ilman linkkejä tai kuvakaappauksia? Tässä esimerkkejä Outlookin ja Teamsin hyödyntämisestä Business Centralin käytössä. 

Outlookin Business Central -apuohjelma

Outlookin Business Central -apuohjelman avulla saat asiakas- ja toimittajatiedot suoraan Outlookiin ja voit luoda esimerkiksi tarjouksia tai tilauksia suoraan kontakteille Outlookista käsin. Voit myös luoda uusia ja ylläpitää Business Centralin kontakteja suoraan Outlookin postilaatikosta.

Lisäosa voidaan ottaa keskitetysti käyttöön järjestelmänvalvojan toimesta tai käyttäjä voi itse ottaa lisäosan omaan käyttöönsä. Käytössä olevan lisäosan näet Outlookin Aloitus-palkissa.

Lisäosan avulla voit tarkastella asiakkaisiin tai toimittajiin liittyviä Business Centralin taloudellisia tietoja suoraan poistumatta Outlookista.

Asiakirjanäkymän avulla apuohjelma osaa muodostaa suoraan linkin sähköpostiviestissä viitattuun asiakirjaan asiakirjan numeron perusteella. Linkkiä klikkaamalla pääset tarkastelemaan asiakirjaa suoraan poistumatta Outlookista.

Teamsin Business Central -sovellus

Teamsin Business Central -sovellus on saatavilla Teams marketplacesta ja sitä voidaan käyttää Teamsin työpöytä-, mobiili- tai verkkosovelluksella. Sovelluksen avulla voit hakea asiakkaiden, toimittajien ja muiden Business Centralin yhteyshenkilöiden tietoja suoraan keskustelussa.

Voit myös jakaa Business Centralin linkkejä suoraan Teams -keskusteluun ja jakaa niitä työtovereidesi kanssa. Sovellus osaa laajentaa linkin automaattisesti vuorovaikutteiseksi kortiksi suoraan keskusteluun ja näyttää tietueen tietoja Teamsista poistumatta.

Tiedot -linkkiä klikkaamalla saat kortin avattua suoraan Teamsissa.

Elämä helpommaksi

Pilvipohjaisen Business Centralin ominaisuuksia kehitetään koko ajan ja se päivittyy automaattisesti kuukausittain. Erilaisten työntekoa helpottavien ratkaisuiden, kuten Outlookin ja Teamsin, Business Central -ominaisuudet kuuluvat kehityksen kärkipäähän.

Esittelimme tässä vain muutaman ominaisuuden, joiden avulla erilaisia Microsoftin perustyökaluja pystyy helposti hyödyntämään päivittäisessä yrityksen toiminnassa.

Lisätietoa Business Centralin niin Outlook- kuin Teams -ominaisuuksista löytyy Microsoft Learnista, joka päivittyy aina kun uusia toiminnallisuuksia tulee lisää. 

Teams-ohjeet
Outlook-ohjeet

Navakan erpistit auttavat käyttöönotossa ja kertovat mielellään lisää, mitä muuta Teamsin ja Outlookin kautta Business Centralista saa irti avaamatta itse ohjelmaa.

Rohkeasti kokeilemaan. Apuja löytyy meiltä. Mietitään yhdessä, miten ratkaisut voisivat hyödyttää teitä tai helpottaa työntekoa.

Navakasti yhteyttä