Erpisti tutkii - Master Datan synkronointi Business Centralissa

Masterdatan synkronointi saman BC ympäristön yrityksestä toiseen on nyt mahdollista.

Vaikka kesälomakausi onkin kuumimmillaan, eivät erpistit silti vain lepäile laakereillaan. Hiljaisempina hetkinä on nimittäin esimerkiksi aikaa tutustua jatkuvasti päivittyvän Business Centralin uusiin ominaisuuksiin ja pysyä ajan hermoilla, jotta voimme tarjota myös asiakkaillemme kaikki järjestelmän uusimmat hienoudet. Hitaasti syksy lähestyy ja odotamme jo innolla lokakuun Wave 2 päivityksen julkaisusuunnitelmaa, jotta pääsemme taas kertomaan asiakkaillemmekin tulevista uutuuksista. Sitä ennen voimme kuitenkin nostaa esiin ja palata vielä kevään päivityksen hienouksiin.

Aiemmin keväällä nostimme jo esiin muutamia valittuja paloja kevään 2023 Wave 1 päivityksestä, joihin voit tutustua aiemmasta blogipostauksestamme. Yhtenä uusista ominaisuuksista haluamme esitellä nyt toiminnon, joka tuo huomattavaa helpotusta tilanteissa, joissa Business Centralin samassa ympäristössä toimii useita yrityksiä, joissa halutaan käsitellä yhteistä masterdataa. Tässä lyhyesti uutuuteen kuuluvat ominaisuudet.

 

 

Päätiedot noudetaan saman ympäristön toisesta yrityksestä

Päätietojen hallinnan määrityksen avulla Business Centralin yrityksessä voidaan noutaa tietoja ja määrityksiä saman ympäristön toisesta yrityksestä helposti esimerkiksi uutta yritystä perustettaessa tai pitää yllä haluttuja tietoja vain yhdessä yrityksessä, josta muut yritykset automaattisesti niitä noutavat aina tietojen muuttuessa. Tämän päivityksen myötä kaikkia tietoja ei tarvitse enää siirtää käsin yrityksestä toiseen, vaan ne saadaan synkronoitumaan automaattisesti.

Synkronoitavat taulukot ja kentät voidaan määrittää itse

Synkronoinnin käyttöönoton jälkeen määritellään taulukot, joita synkronoinnissa halutaan käyttää. Business Central tarjoaa automaattisesti tietyn ehdotelman taulukkoja, joista tietoja voidaan noutaa, mutta kaikkia ehdotettuja ei tarvitse käyttää tai listalle voidaan myös lisätä muita ehdotelmaan kuulumattomia taulukkoja. Mukaan on mahdollista lisätä myös suodattimia, joiden avulla voidaan rajata synkronoinnin piiriin vain tietyt ehdot täyttäviä tietoja taulukosta.

Taulukon lisäksi synkronoinnin asetuksissa määritellään käytettävät kentät. Kaikkia kenttiä ei ole pakollista synkronoida, vaan osa voidaan jättää pois. Asetuksissa voidaan myös valita halutaanko kentän sisältöön mukaan tarkistuksia ja ohitetaanko vai ylikirjoitetaanko paikalliset muutokset synkronoinnissa.

Työjono noutaa tehdyt muutokset heti vastaanottavaan yritykseen ja noudettujen tietojen lokeja on mahdollista seurata vastaanottavassa yrityksessä

Kun synkronointi on otettu käyttöön ja aktiivisena ja ensimmäinen synkronointi on suoritettu, Business Centralin työjono noutaa automaattisesti muuttuneita ja uusia tietoja pääyrityksestä. Lokien avulla vastaanottavan yrityksen käyttäjät voivat seurata synkronointityötä ja nähdä tietoja esimerkiksi lisätyistä, muuttuneista tai virhetilanteita sisältävistä tiedoista.

Tämän uuden ominaisuuden avulla esimerkiksi saman asiakas-, toimittaja- tai nimikerekisterin jakaminen muiden yrityksen kesken on helppoa. Tietoja voidaan ylläpitää yhdessä pääyrityksessä, josta muut yritykset voivat noutaa automaattisesti aina muuttuneet tiedot. Ominaisuutta voidaan hyödyntää käyttöönotolla pohjadatan tuomiseen tai sitä voidaan hyödyntää jatkuvassa synkronoinnissa niin, että samat tiedot ovat aina ajalla kaikissa halutuissa yrityksissä. Aikaa säästyy ja virheiden määrä vähenee, kun tietoja ei tarvitse välttämättä enää ylläpitää käsin. Tällä uudella ominaisuudella voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä ajankäytössä masterdatan ylläpitämisen kanssa, kun toimitaan Business Centralin ympäristössä, jossa toimii useita yrityksiä. Valittavien taulukoiden ja kenttien määrä on valtava ja työkalu on hyvin sovellettavissa ja mukautettavissa monenlaiseen tarpeeseen ja datan määrään.

Onko tässä ominaisuus, jota olet odottanut?

Ota Navakkaan yhteyttä, jos haluat kuulla lisää masterdatan synkronoimisen mahdollisuuksista tai tarvitset apua ominaisuuden käyttöönottoon, me erpistit autamme mielellämme.

Yhteystietoihin Tutustu muihin blogiteksteihimme