Erpisti tutkii - Haku yrityksen tiedoista

Kesäsarjamme Business Centralin uutuusominaisuuksista jatkuu. Moni varmasti nykyaikana on huomannut, että sovellusten uusien päivitysten ja uusien ominaisuuksien perässä pysyminen on haastavaa, ja koska uusia ominaisuuksia tulee niin usein, jää moni niistä varmasti käyttäjältä täysin kokeilematta ja järjestelmän täyttä potentiaalia ei osata hyödyntää. Välttämättä aina ei edes tiedetä, että se juuri minun kaipaama uusi ominaisuus on jo päivitysten myötä mahdollinen.

Siksi me erpistit yritämmekin parhaamme mukaan tukea sekä uusia, että olemassa olevia asiakkaitamme mm. järjestämällä Wave -päivityksiä koskevia webinaareja, sekä kirjoittelemalla tänne blogiin esittelyjä Business Centralin ominaisuuksista ja toiminnoista, joiden uskomme kiinnostavan asiakkaitamme. On meille sydämenasia pitää yllä sekä omaa osaamistamme, että tuoda myös asiakkaillemme kaiken mahdollisen tiedon ja avun, jolla Business Centralin käyttö on mahdollisimman helppoa, sujuvaa ja tehokasta jokaisen tarpeeseen.

 

 

 

Tieto, sen hakeminen ja tiedon analysointi on nykyaikana monesti yksi tärkeimmistä, mutta samalla myös aikaa vievimmistä toimista, joita yrityksessä tehdään.

 

Hakuominaisuuden käyttö

Kevään 2023 Wave päivityksessä uutena ominaisuutena esiteltiin analyysitila, jolla tiedon analysointi Business Centralissa mullistui. Palataan kuitenkin ajassa takaisin vielä hieman pidemmälle, syksyn 2022 wave -päivitykseen, jonka mukana tuli ominaisuus, jolla tapahtuma- ja historiatiedon hakeminen yrityksen useista taulukoista mahdollistui. Tämän toiminnon avulla on mahdollista hakea esimerkiksi asiakkaan tarjous-, myynti, toimitus-, sekä laskutustiedot samaan yhteen hakuikkunaan samanaikaisesti.

Toiminnon nimi on Haku yrityksen tiedoista. Toiminto löytyy joko roolikeskuksen Historia-painikkeen Hae tiedoista… -toiminnon takaa tai haun avulla. Toimintoon on muuten tulossa lisäyksiä ja päivitystä myös tulevassa syksyn 2023 Wave -päivityksessä.

Esimerkissä käytämme hakusanana Menopeli ry:tä. Haun tuloksiin ilmaantuu silloin valituista tauluista kaikki mahdolliset hakutulokset, jotka sisältävät haetun sanan. Näin säämme samoihin hakutuloksiin esimerkiksi kaikki haun sisältävät asiakkaat, kontaktit, myyntitarjoukset, myyntitilaukset, myyntilaskut ja paljon muuta. Hakutulosta klikkaamalla pääsemme suoraan kyseiseen asiakirjaan. Normaalisti joutuisimme navigoimaan jokaiseen hakuun erikseen tai avaamaan tietoja yksitellen asiakaskortin takaa.

Haun asetukset toimivat roolikohtaisesti ja hakuun käytettäviä taulukoita voidaan määritellä hakuasetusten kautta. Business Central tarjoaa käyttöön roolikohtaiset oletustaulukot, mutta tarpeen mukaan käytettäviä taulukoita voidaan lisätä tai vähentää.

Melko näppärä ominaisuus, jonka avulla on mahdollista hakea samanaikaisesti tietoja, joiden selvittämiseen aiemmin vaadittiin useita eri hakuja esimerkiksi arkistojen kautta.

Hyödyllinen omainaisuus, eikö vain?

Jos jokin aiheessa jäi mietityttämään, yhteys navakoihin erpisteihimme auttaa.

Yhteystietoihin Tutustu muihin blogiteksteihimme