Erpisti tutkii - Vuoden 2024 Wave 1

Vuoden 2024 ensimmäinen julkaisuaalto käynnistyy huhtikuussa jatkuen aina syyskuulle asti, ja onkin taas aika kurkistaa lyhyesti hieman siihen mitä uutta on tulossa. Uusien ominaisuuksien kehittämisessä Microsoft panostetaan vahvasti asiakkaiden toiveisiin, sekä vallitseviin markkinatrendeihin. Edellisissä julkaisuissa on panostettu runsaasti moniyritystoiminnallisuuksien ja Copilotin kehittämiseen ja sama teema jatkuu myös tulevissa julkaisuissa. Tärkeänä painopisteenä on myös sovelluksen käytettävyys, ja tämänkin julkaisun myötä tavoitteena on lisätä tehokkuutta sillä saralla.

Microsoftin sivuilta voit lukea lisää tulevista muutoksista.

Edellisessä julkaisuaallossa saatiin paljon kaivattuja uusia ominaisuuksia varaston toiminnallisuuksiin ja nyt tämän kevään myötä myös projekti- sekä huoltomoduulien käyttäjät ovat saaneet toiveitaan kuulluksi. Tulevan kevään aikana saadaan nimittäin paljon uusia ominaisuuksia ja parempaa käytettävyyttä erityisesti niille asiakkaille, jotka käyttävät näitä toiminta-alueita, sekä laajennetaan jo myynnin, sekä oston puolelta tuttuja ominaisuuksia myös projektitoiminnallisuuksien käyttöön. Jokaisen ominaisuusesittelyn otsikkolinkistä pääset kyseisen ominaisuuden lisäohjeisiin.

Business Centralin uusiin ominaisuuksiin liittyen järjestämme 10.4.2024 webinaarin. Pääset ilmoittautumaan siihen tästä.

Käytettävyyttä projekti- ja huoltotoiminnallisuuksiin

Tässä julkaisussa projekti- ja huoltotoiminnallisuuksien käytettävyyttä on parannettu ja monia jo myynnin tai oston puolelta tuttuja toiminnallisuuksia on laajennettu myös näille osa-alueille. Tässä muutamia poimintoja siitä mitä keväällä on tiedossa.

Selkeyttä projektitermistöön

Jobs on nyt projects. Suomenkielisen järjestelmän käyttäjille muutos ei juurikaan näy, sillä terminä on jo tähänkin asti käytetty projekteja, eikä englanninkielisen termistön töitä. Käyttäjien toiveiden perusteella termistöä on kuitenkin haluttu selkeyttää käytettävyyden lisäämiseksi.

Projektien arkistointi

Projektien arkistoiminen on nyt mahdollista myynti- ja ostotilausten tapaan. Asetuksen avulla voidaan ottaa käyttöön projektien automaattinen arkistointi tai arkistointi käyttäjän pyynnöstä.

Projektin tietoruutu

Tietoruutu on nyt laajemmin myös projektien käytettävissä ja projektin tiedot ovat nyt nähtävillä jo projektiluettelolla

Projektin oletussijainti

Projektin otsikolle tai riveille voidaan nyt määritellä oletussijainti ja varastopaikka, jolloin järjestelmä osaa automaattisesti täydentää tiedon eteenpäin. Sijainti- ja varastopaikkatietoa voidaan myös joustavasti muuttaa tarvittaessa rivi- tai tehtäväkohtaisesti. Ominaisuus toimii samalla tavoin kuten esimerkiksi tuotantotilauksilla.

Kokoonpano tilauksesta projektilla

Kokoonpano tilauksesta on nyt saatavilla myös projektilla ja toimii samoin kuin myyntitilauksilla. Myös kokoonpanonimikkeiden tuoterakenteen purkaminen projektin suunnitteluriveille on nyt mahdollista.

Nimikkeiden estäminen

Nimikkeiden, nimikevarianttien ja huoltonimikkeiden estäminen on nyt mahdollista. Nimikkeen ja nimikevariantin kortille on nyt lisätty palvelu estetty -asetus, jonka avulla voidaan estää tiettyjen nimikkeiden käyttäminen esimerkiksi huoltotilauksilla.
Samoin huoltonimikkeiden käytön estäminen on nyt mahdollista.

Laajemmat mahdollisuudet projektien laskutukseen

Myös projektin laskuttamiseen on tuotu hyödyllisiä lisäominaisuuksia, jotka helpottavat ja parantavat käytettävyyttä.

 

Projektin laskuttaminen useammalta asiakkaalta

Yhdeltä projektilta on jatkossa mahdollisuus laskuttaa useampaa asiakasta. Projektiasetusten avulla voidaan hallita oletustapaa siihen, laskutetaanko yhdellä projektilla yhtä vai useampaa asiakasta. Samaa asetusta voidaan hallita myös projektikohtaisesti. Asetuksen avulla voidaan valita tarvittaessa laskutusasiakas projektitehtäväkohtaisesti ja laskuttaa näin samaan projektiin liittyen useampaa asiakasta.

Usean projektin laskuttaminen samalla laskulla

Myyntilaskulle on nyt myös lisäksi mahdollista poimia rivejä useilta eri projekteilta samanaikaisesti ”Hae projektin suunnittelurivit…” -toiminnon avulla, joka on lisätty ”Hae toimitusrivit…” -toiminnon rinnalle. Voit valita näin laskulle samaan asiakkaaseen liittyviä useita eri suunnittelurivejä usealta eri projektilta.

Tässä lyhyt katsaus ja valitut palat siitä mitä uutuuksia tulevan kevään julkaisuissa on luvassa projekti- ja huoltomoduulien käyttäjille. Seuraavassa blogitekstissä käsittelemme Copilotin käyttöä Business Centralissa. Tarkempiin lisätietoihin ja muihin tuleviin ominaisuuksiin voit tutustua Microsoftin julkaisukalenterista, joka koostaa yhteen kaikki julkaisuaaltoon sisältyvät uudet ominaisuudet arvioituine julkaisuaikoineen. 

 

Kevään aikana saamme paljon toivottuja ominaisuuksia, jotka helpottavat Business Centralin päivittäistä käyttöä, eikö vaan?

Muista ilmoittautua 10.4.2024 pidettävään webinaariimme Business Centralin uusista ominaisuuksista.

Tarvitsetko apua? Lisätietoa Business Centralista