Erpisti tutkii – 2022 Wave 1 on täällä!

Vuoden 2022 Dynamics 365 1. julkaisuaalto tuo mukanaan paljon uusia ja hyödyllisiä ominaisuuksia niin Business Centraliin kuin muihinkin Microsoft 365 tuoteperheen sovelluksiin, joita on asiakkaillamme käytössä. Ajatus yhtenäisestä Power Platform alustasta vahvistuu, kun myös Power Apps-, Power Automate-, ja Power BI-sovellusten toiminnallisuudet kehittyvät uuden julkaisun myötä. Microsoftin sivuilta voit lukea lisää tulevista muutoksista.

Tässä julkaisussa on Business Centralin osalta keskitytty erityisesti taloushallinnon toimintojen parantamiseen ja päivitys tuo mukanaan paljon myös täysin uusia yrityksen taloushallintoa tukevia ominaisuuksia! Talouden ominaisuuksista voit lukea erillisestä blogitekstistämme.

Nyt nostamme esiin osan muista mielenkiintoisista uusista ominaisuuksista. Näitä ovat esimerkiksi Outlook- ja One Drive-integraatioiden parannukset sekä monet käyttäjäkokemusta helpottavat uudet toiminnallisuudet. Kuten ennenkin, osa uusista toiminnoista päivittyy automaattisesti asiakkaille ja osa taas on sellaisia, jotka Navakka voi ottaa yhdessä asiakkaan kanssa käyttöön. Osa esitellyistä ominaisuuksista saattaa tulla tämän vuoden aikana vasta myöhemmissä versiopäivityksissä käyttöön. Mikäli haluat kuulla lisää uusista toiminnoista, apua niiden käyttöönotossa tai jokin asia jää askarruttamaan, ole rohkeasti yhteydessä meihin!

Aseta oletusdimensiot sijainnille

Dimensiot helpottavat yritysten raportointia ja erilaisten raporttien suodattamista. Uuden päivityksen myötä myös sijaintikortilla voi antaa sijainnille oletusdimension, kuten esimerkiksi jo aiemmin asiakaskortille dimension on voinut lisätä. Tämä dimensio periytyy automaattisesti päiväkirjoille ja dokumenteille, kun sijainnin kertoo rivillä. Sijaintidimensiolle voi laittaa pakotuksen päälle kirjauksen yhteyteen.

Tarkista asiakirjat ja päiväkirjat taustalla

Pääkirjanpidon asetuksissa voi laittaa päälle uuden asetuksen ”Enable Data Check”. Kun tämä ominaisuus on otettu käyttöön, Business Central validoi dokumentteja ja päiväkirjoja samalla kun käytät niitä. Käyttäjät voivat halutessaan käyttäjäkohtaisesti sallia tai estää toiminnon erikseen ”Omat ilmoitukset” näkymässä. Uusi ”Check Document”-factbox näyttää dokumentilla tai päiväkirjan riveillä kyseisen dokumentin virheet, jos sellaisia löytyy. Factboxissa näkyy myös kokonaislukumäärä BC:n sen hetken virheistä, josta pääsee porautumaan myös muiden päiväkirjojen ja dokumenttien virheisiin.

Etsi tapahtumat

Etsi tapahtumat -toiminto on jo aiemmin löytynyt mm. monilta kirjatuilta asiakirjoilta. Nyt toimintoa on laajennettu niin, että sitä voi hyödyntää yleisemmin tapahtumien/asiakirjojen hakuun. Pääset nopeasti ”Etsi tapahtumat ” -näkymään Ctrl+Alt+G yhdistelmällä tai Business Centralin haun kautta. Voit hakea ”Etsi tapahtumat”-näkymässä esimerkiksi ulkoisen asiakirjan numerolla kaikkia siihen liittyviä tapahtumia ja asiakirjoja. ”Etsi tapahtumat”-ominaisuus on vanhoille NAV-käyttäjille tuttu ”Navigoi”-näkymä.

Vapauta / Uudelleen avaa useita asiakirjoja eränä

Nyt käyttäjät voivat muuttaa nopeasti yhdellä toiminnolla useamman valitun asiakirjan tilaa eli esimerkiksi vapauttaa tai uudelleen avata myyntitilauksia luettelonäkymältä. Tämä tehostaa ja nopeuttaa arkista työskentelyä eri asiakirjojen kanssa.

Kahdensuuntainen myyntitarjousten ja -tilausten synkronointi BC:n ja Salesin välillä

Uudessa julkaisuaallossa on panostettu myös Dynamics 365 tuoteperheen sovellusten integrointiin. Jos käytössänne on Business Centralin lisäksi Dynamics 365 Sales – asiakkuudenhallintajärjestelmä, niin voit nyt ottaa niiden välille kahdensuuntaisen myyntitarjousten ja -tilausten synkronoinnin käyttöön.

Jaa tiedosto OneDriven kautta

Jo aiemmin käyttäjät ovat voineet tallentaa liitteitä suoraan Business Centralista OneDriveen. Kaikki liitteet tallentuvat käyttäjän henkilökohtaiseen Business Central kansioon OneDrivessä. Tässä julkaisussa käyttäjät voivat uuden Jaa-toiminnon avulla myös jakaa tiedostolinkin muille käyttäjille tai kopioida linkin, jotta voit liittää sen valitsemaasi sovellukseen. Toiminnon takaa saat myös tehtyä valinnan haluatko, että muut käyttäjät voivat vain tarkastella vai myös muokata asiakirjaasi.

Outlook add-in – liitä sähköpostin liitteet suoraan Business Centralin asiakirjoille

Joko olet ottanut Outlookissasi Business Central lisäosan käyttöön? Tässä julkaisuaallossa käyttäjät voivat uuden ominaisuuden myötä lisätä suoraan Outlookista esim. asiakkaan lähettämät liitteet Business Centralin asiakirjoille, kuten kontaktien tai asiakkaiden liitteiksi. Outlookin lisäosaan ilmestyy listaus kyseisen sähköpostin liitteistä, joista käyttäjä voi valita haluamansa liitteet siirrettäväksi Business Centraliin.

Dataversen virtuaalitaulut tukevat datamuutoksia

Hyödyntääkö yrityksesi jo esimerkiksi Power Apps tai Power Automate sovelluksia? Business Central virtuaalitaulut pystyvät uuden päivityksen myötä lähettämään tiedon datan muutostapahtumista aivan kuten tavallisetkin taulut. Tämä mahdollistaa sen, että Power Automatessa voidaan käyttää suoraan triggerinä virtuaalitaulujen datamuutoksia ja erilaisten liiketoimintasovellusten suunnitteleminen helpottuu.

Herättääkö joku tulevista muutoksista lisää kysymyksiä?

Haluaisitko keskustella muista ajankohtaisista asioista?

Ovatko ERP-asiat muuten tapetilla ja mietit, olisiko Microsoft Dynamics 365 Business Central sopiva yrityksenne pilvipohjaiseksi ratkaisuksi?

Ota yhteys Navakkaan Mikä ihmeen Business Central?