Asiakastarina Grundium

Business Central säästää aikaa ja selkiyttää asioita

Digitaalimikroskooppeja erikoislääkäreille valmistava Grundium Oy oli bisneksen kasvaessa tärkeän ratkaisun edessä. Vanha ERP- eli toiminnanohjausjärjestelmä oli korvattava uudella, toiminnallisuuksiltaan monipuolisemmalla järjestelmällä. Iso merkitys oli myös toimittajavalinnalla, tavoite oli löytää kumppani, joka tuo asiantuntijuutta.

Ennen nykyistä Business Central -toiminnanohjausjärjestelmäänsä tamperelaisella Grundiumilla oli suppeampi toiminnanohjausjärjestelmä. Järjestelmä oli toimiva, kun firma oli nuori ja volyymit vielä vaatimattomat. Tietyt perusjutut hoituivat silloisella järjestelmällä ja esimerkiksi tilaukset tehtiin sähköpostilla. Tietoja kirjattiin Excel-taulukoihin.

Vuoden 2020 alussa Grundiumilla kuitenkin nähtiin, miten vahvaa kasvua vuosi toisi tullessaan. Sinä vuonna yritys muun muassa pystytti uuden tehtaan. Myyntikäyrät sojottivat taivasta kohti. Alkoi olla selvää, että paisuva toiminta vaatisi entistä monipuolisemman ja yhteneväisen järjestelmän.

”Tarvitsimme uuden ERPin, jolla hallitsemme kompleksisempaa tuotantorakennetta ja isompia myyntimääriä”, sanoo Grundiumin tutkimusjohtaja Pasi Syvänen.

Vaihtoehtoihin perehdyttyään Grundium päätti kokeilla Dynamics 365 Business Centralia. Seuraavaksi selviteltiin, ketkä kyseistä järjestelmää myyvät.

Pian Grundiumin ja Navakan tiet kohtasivat.

Navakka vastasi nopeimmin

Vuoden 2020 alussa Syvänen otti yhteyttä muutamaan suomalaiseen ERP-konsulttiyritykseen. Ensimmäinen vastaus tuli Navakalta.

”He kävivät meillä kylässä ja vaikuttivat päteviltä. Valitsimme heidät vakuuttavan ensivaikutelman perusteella.”

Syväsen mukaan nykyisellä ERPillä saadaan rullattua läpi koko prosessi myyntitarjouksesta toimitukseen. Järjestelmään merkitään muun muassa tilauksiin liittyvät tiedot – ne, jotka ennen kirjattiin Excelillä.

”Jos jokin komponentti on vähissä, tämä ERP varoittaa siitä. Näin tiedämme tilata uusia osia ajoissa eikä tuotanto seiso puuttuvien komponenttien takia. Osien tilaaminen ja tilausten hyväksyminenkin on nyt kätevämpää kuin aiemmin sähköpostilla.”

Grundium olisi voinut ottaa myös kirjanpidon käyttöön uudessa järjestelmässään. Silloin tilitoimiston palveluita ei tarvittaisi. Business Centralin voi kuitenkin räätälöidä omien tarpeittensa mukaan, ja ainakin toistaiseksi Grundium on halunnut teettää kirjanpitonsa muualla.

Uusi ERP antaa keskittyä ydinosaamiseen

Syvänen kiteyttää Business Centralin keskeisimmät hyödyt toteamalla, että kyseinen ERP säästää aikaa ja selkiyttää asioita.

Maallikolle voi olla epäselvää, mihin Navakkaa tarvittiin – Grundiumin henkilöstöhän koostuu entisistä Nokian ja Microsoftin it-huippuosaajista.

”Kai tuon ERPin olisi voinut ostaa suoraan Microsoftiltakin. Olisimme varmasti saaneet sen itsekin toimimaan. Mutta kuinka järkevää ajankäyttöä se olisi ollut? Navakalla on yhteensä kymmenien vuosien kokemus ERP-bisneksestä. Heidän asiantuntemuksensa ansiosta olemme saaneet keskittyä omaan ydinosaamiseemme. Ilman sitä meillä ei ehkä nyt olisi näitä tuotteita.”

Tutustu asiakkaaseemme osoitteessa www.grundium.com

Kirjoittaja:
Jaakko Kilpeläinen
Markkinointi- ja viestintätoimisto Näkyy ja Kuuluu

Kiinnostuitko?

Voimme navakoida liiketoimintajärjestelmät alasta riippumatta toimivaksi kokonaisuudeksi, joka huomioi joustavasti myös ainutlaatuiset tarpeet.

Ota yhteyttä